Петрів В. Б. Активність антиоксидантної системи в організмі коропа при підвищенні рівня йоду в раціоні і воді / В. Б. Петрів, В. Г. Янович // Біологія тварин. - 2008. - 10, № 1/2. - С. 180-183. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.Наведено дані про вміст продуктів перекисного окиснення ліпідів у плазмі крові і активність антиоксидантних ферментів в еритроцитах крові дворічок лускатих коропів, частину яких вирощено у ставку з підвищеним вмістом йоду у воді, внаслідок внесення KI або KIO3, а частина одержувала комбікорм із домішками вказаних сполук йоду. Встановлено вірогідне зменшення вмісту гідроперекисів ліпідів у плазмі крові коропів, які вирощено у ставку з підвищеним рівнем йоду у воді та яким згодовували комбікорм з домішкою йоду, а також зменшення вмісту малонового діальдегіду в плазмі крові останніх. За обох способів підвищення споживання йоду в еритроцитах крові коропів вірогідно підвищується активність супероксиддисмутази. Індекс рубрикатора НБУВ: Е623.33*732.2*723.4-604.2 + П729.11-451.232
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж23570 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|