Колісник Г. В. Особливості катаболізму вуглеводів клітинами каротиносинтезуючих дріжджів Phaffia rhodozyma IBM Y-5021 / Г. В. Колісник, Є. С. Шах, М. В. Камінська, Н. І. Борецька, Н. І. Цепко, Ю. В. Небиловський, Г. І. Нечай // Біологія тварин. - 2006. - 8, № 1/2. - С. 227-230. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.Установлено, що клітинам дріжджів P. rhodozyma є властивим ефект Кребтрі, тобто у разі зростання концентрації глюкози в середовищі у них пригнічується дихання та вуглеводи використовуються шляхом бродіння. Для дріжджів P. rhodozyma за аеробних умов є характерним двофазний ріст. Під час першої фази росту проходить неповне окиснення глюкози та клітини утворюють етанол, який вони використовують у другій фазі росту. Показано, що основну кількість каротиноїдів клітини цих дріжджів нагромаджують у дихальній і стаціонарній фазах росту. Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.551.1 Sac*723.43
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж23570 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|