Ліс М. Термографічні виміри температури шкаралупи яйця в період інкубації / М. Ліс, Й. Августин, А. Лісова-Ліс, К. Торбус, К. Томжа, Й. Нєдзювка // Біологія тварин. - 2008. - 10, № 1/2. - С. 133-142. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.Зазначено, що температура шкаралупи яйця зростає під час наступних стадій ембріогенезу - найбільше після десятого дня інкубації. На початкових стадіях інкубації температура шкаралупи яйця є нижчою, ніж температура інкубатора (37,8 <$E symbol Р>C), і перевищує цей рівень приблизно на восьмий день інкубації. Протягом останніх днів інкубації температура поверхні шкаралупи яйця з живим зародком становила приблизно 39,6 <$E symbol Р>C. Короткотривале (15 хв) охолодження яєць на 19-тий день мало значний вплив: температура яєчної шкаралупи знизилася у порівнянні з попередніми днями. Припущено, що механізми терморегуляції курчат починають працювати на останній стадії ембріогенезу. Термографічний метод можна використовувати для моніторингу розвитку ембріонів курчат та ідентифікації загиблих ембріонів на останніх стадіях ембріогенезу. Індекс рубрикатора НБУВ: П68-205
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж23570 Пошук видання у каталогах НБУВ
![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|