Гудима В. Ю. Жирнокислотний склад загальних ліпідів у печінці і яйцепроводі курей-несучок за різного рівня вітаміну Д3 у раціоні / В. Ю. Гудима, В. Г. Янович // Біологія тварин. - 2010. - 12, № 2. - С. 113-116. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.Наведено дані про жирнокислотний склад загальних ліпідів печінки і яйцепроводу курей-несучок, яким протягом місяця згодовували комбікорм з вмістом вітаміну Д3 1250, 2500 і 3750 IО/кг. Встановлено, що в разі підвищення рівня вітаміну Д3 у комбікормі на 50 % від норми в загальних ліпідах печінки курей-несучок збільшується відносний вміст олеїнової і лінолевої кислот. У разі підвищення рівня вітаміну Д3 у раціоні курей-несучок до 3750 IО/кг у загальних ліпідах яйцепроводу курей-несучок дозозалежно вірогідно зменшується відносний вміст олеїнової кислоти і збільшується відносний вміст лінолевої, ліноленової і арахідонової кислот. Індекс рубрикатора НБУВ: П682-451.22
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж23570 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|