Дзень Є. О. Розщеплюваність кормів у рубці бугаїв за різної тривалості їх інкубації in situ та при введенні хелатної сполуки хрому у рубець / Є. О. Дзень // Біологія тварин. - 2010. - 12, № 2. - С. 210-214. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.Наведено результати досліджень розщеплюваності органічної речовини пшениці, жита і ячменю у рубці бугаїв під час введення хелатної сполуки хрому у рубець та за різної тривалості їх інкубації in situ. Встановлено, що найвищий рівень розщеплення органічної речовини в усіх досліджуваних кормах встановлено протягом 4-годинної інкубації як під час утримання тварин на основному раціоні, так і при внесенні хромметіоніну в рубець бугаїв. Із збільшенням тривалості інкубації окремих зернових інгредієнтів корму у рубці швидкість і ступінь їх розщеплення зменшується. Внесення органічної сполуки хрому у рубець бугаїв збільшувало ступінь і швидкість деградації поживних речовин пшениці, жита і ячменю. Найвища швидкість розщеплення встановлена у пшениці як на основному раціоні, так і з внесенням у рубець хромметіоніну, а швидкість розщеплення жита і ячменю були майже однакові. Індекс рубрикатора НБУВ: П60-451 + П60-273.902
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж23570 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|