РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000444057<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Попик І. М. 
Вплив годівельних чинників на пероксидні процеси й активність ферментів антиоксидантної системи в печінці коропа / І. М. Попик, Н. П. Олексюк, В. Г. Янович // Біологія тварин. - 2011. - 13, № 1/2. - С. 227-231. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Наведено дані про вміст продуктів пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ) - гідропероксидів ліпідів і ТБК-активних продуктів, вітамінів A, E та активність антиоксидантних ферментів - супероксиддисмутази, глутатіонпероксидази та каталази у печінці коропа за різних умов годівлі. Встановлено, що інтенсивність процесів ПОЛ, вміст вітамінів A і E та активність ферментів антиоксидантної системи у печінці коропа значною мірою залежить від годівельних чинників. Виявлено значно більший вміст продуктів ПОЛ (гідропероксидів ліпідів і ТБК-активних продуктів), менший вміст вітамінів A і E та нижчу активність антиоксидантних ферментів (супероксиддисмутази та каталази) у печінці коропа, що споживає додатково подрібнений ячмінь, у порівнянні з коропом, що споживає природний корм.


Індекс рубрикатора НБУВ: П729.11-273.90 + П729.11-45

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23570 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського