Попик І. М. Вплив годівельних чинників на пероксидні процеси й активність ферментів антиоксидантної системи в печінці коропа / І. М. Попик, Н. П. Олексюк, В. Г. Янович // Біологія тварин. - 2011. - 13, № 1/2. - С. 227-231. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.Наведено дані про вміст продуктів пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ) - гідропероксидів ліпідів і ТБК-активних продуктів, вітамінів A, E та активність антиоксидантних ферментів - супероксиддисмутази, глутатіонпероксидази та каталази у печінці коропа за різних умов годівлі. Встановлено, що інтенсивність процесів ПОЛ, вміст вітамінів A і E та активність ферментів антиоксидантної системи у печінці коропа значною мірою залежить від годівельних чинників. Виявлено значно більший вміст продуктів ПОЛ (гідропероксидів ліпідів і ТБК-активних продуктів), менший вміст вітамінів A і E та нижчу активність антиоксидантних ферментів (супероксиддисмутази та каталази) у печінці коропа, що споживає додатково подрібнений ячмінь, у порівнянні з коропом, що споживає природний корм. Індекс рубрикатора НБУВ: П729.11-273.90 + П729.11-45
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж23570 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|