Андрушко О. Б. Фізіолого-біохімічна характеристика сперміїв бугаїв за використання у розріджувачах яєчного жовтка і соєвого лецитину для кріоконсервації / О. Б. Андрушко, М. М. Шаран, І. М. Яремчук, А. Р. Корбецький, О. П. Панич, І. С. Атаманюк // Біологія тварин. - 2012. - 14, № 1. - С. 574-579. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.Вивчено фізіолого-біохімічні характеристики сперміїв бугаїв за використання розріджувачів з жовтком яєць курей та лецитином сої в процесі технологічної обробки сперми. Встановлено, що у сперміях, за розрідження середовищем "АндроМед" еякулятів бугаїв, нормалізується активність ланок ланцюга дихання мітохондрій та окисних ферментів і підвищується збереженість статевих клітин під час інкубування за температури 2 - 4 <$E symbol Р>C, у порівнянні з лактозо-жовтково-гліцериновим розріджувачем. Після кріоконсервування у середовищі з вмістом лецитину сої, активність сперміїв розмороженої сперми на 11,3 % вища, у порівнянні з розріджувачем, у склад якого входить яєчний жовток. Використання лецитину сої у складі розріджувача підвищує на 12,1 % активність сперміїв розмороженої сперми після п'яти годин інкубування, у порівнянні з середовищем з жовтком яєць курей. Індекс рубрикатора НБУВ: П60-344.1 + П60-344.4
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж23570 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|