Назаренко Е. А. Гликоалкалоиды картофеля: распространение, физико-химические свойства, токсичность и методы определения / Е. А. Назаренко, И. В. Скрышевская, Я. И. Корпан // Біополімери і клітина. - 2002. - 18, № 6. - С. 478-484. - Библиогр.: 46 назв. - рус.Обговорено деякі аспекти проблеми, пов'язаної з токсичністю глікоалколоїдів (ГА) картоплі, зокрема, розповсюдженість у природі, класифікація, фізико-хімічні властивості та структурно активні компоненти ГА, токсичні ефекти та фактори ризику, існуючі і нові методи для визначення концентрацій ГА у харчових продуктах і біологічних рідинах. Розглянуто одне з найважливіших питань, що виникає під час узагальнення нагромаджених знань, - наскільки ГА картоплі безпечні для людини та тварин. Індекс рубрикатора НБУВ: П215.1-272
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж14252 Пошук видання у каталогах НБУВ
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|