Грищенко В. І. Низькотемпературна стабілізація глюкозооксидази в складі біологічного сенсора / В. І. Грищенко, О. А. Нардід, К. Д. Розанова, М. І. Щетинський, Є. Й. Науменко, С. В. Дзядевич // Біополімери і клітина. - 2006. - 22, № 3. - С. 236-242. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.Для пошуку шляхів тривалого зберігання біосенсорів (БС) за допомогою низьких температур вивчено вплив заморожування - відігрівання з різними швидкостями охолодження на структурний стан глюкозооксидази. Щоб запобігти втраті властивостей ферменту у процесі низькотемпературного зберігання (НТЗ) застосовано такі кріопротектори: гліцерин, 1, 2-пропандіол і диметилсульфоксид. Гліцерин і 1, 2-пропандіол виявилися придатнішими для НТЗ глюкозооксидазного сенсора, що дозволило не лише забезпечити збереження білкової частини біосенсора, а й не порушити захисного шару поверхні БС. Індекс рубрикатора НБУВ: Е.с3 + Е.с5
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж14252 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|