Єрмакова Н. Ю. Технологія отримання екстракту із бджолиного підмору / Н. Ю. Єрмакова, О. Д. Рошаль, О. П. Синчикова, Б. П. Сандомирський // Біотехнологія. - 2010. - 3, № 2. - С. 89-95. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.Досліджено хімічний склад екстракту з бджолиного підмору (апіекстракту), проведено оптимізацію процедури екстракції, оцінено вплив умов виділення екстракту на його хімічний склад і антиоксидантну активність. Показано, що апіекстракт є цінним джерелом біологічно активних сполук - вітамінів, амінокислот та антиоксидантів і за антиокиснювальною активністю не поступається традиційним фармацевтичним препаратам аналогічної дії. Встановлено, що максимальний вихід екстракту досягається після 25 - 30 циклів екстракції з використанням 150 мл метанолу на 10 г сировини, причому очищення сировини і кінцевого екстракту від домішок призводить до зниження його біологічної активності і тому не є бажаним. Індекс рубрикатора НБУВ: П691-689
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|