РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000445041<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Авдиюк Е. В. 
Очистка alpha-амилаз Aspergillus flavus var. oryzae и Bacillus subtilis и их свойства / Е. В. Авдиюк, Л. Д. Варбанец, Л. А. Сафронова, Е. С. Харкевич // Біотехнологія. - 2012. - 5, № 5. - С. 91-99. - Библиогр.: 26 назв. - рус.

Подобраны методы выделения и очистки энзимов с <$E alpha>-амилазной активностью двух продуцентов - Aspergillus flavus var. oryzae 80428 и Bacillus subtilis 147, которые включали: фракционирование сульфатом аммония, гель-фильтрацию на TSK-геле Toyopearl HW-50 и ионообменную хроматографию на TSK-геле DEAE-Toyopearl 650 М (для <$E alpha>-амилазы A. flavus var. oryzae); фракционирование сульфатом аммония и аффинную сорбцию на крахмале (для <$E alpha>-амилазы B. subtilis 147). <$E alpha>-Амилаза A. flavus var. oryzae 80428 очищена в 37 раз, а <$E alpha>-амилаза B. subtilis 147 - в 20 раз по сравнению с активностью энзима в супернатанте культуральной жидкости. <$E alpha>-Амилаза A. flavus var. oryzae проявляла максимальную активность при рН 6,0 и температуре 60 <$E symbol Р>C, сохраняла 100 % активности через 24 ч при рН 5,0 - 7,0 и в течение 3 ч при температуре 37 <$E symbol Р>C. pH-оптимум <$E alpha>-амилазы B. subtilis составлял 8,0 с термооптимумом при 90 <$E symbol Р>C; энзим полностью сохранял исходную активность в течение суток при pH 7,0 - 9,0 и в течение 3 ч при температуре 37, 60 и 70 <$E symbol Р>C. При температуре 80 <$E symbol Р>C <$E alpha>-амилаза B. subtilis сохраняла 80 % первоначальной активности после 3 ч инкубирования.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*725.111.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського