![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Книжкові видання та компакт-диски ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Журнали та продовжувані видання ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Автореферати дисертацій ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Реферативна база даних ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Наукова періодика України ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Тематичний навігатор ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Авторитетний файл імен осіб
|
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000447538<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
Ростока Л. М. Вплив йодовмісних сполук на формування амінокислотних резервів тканини печінки у морських свинок / Л. М. Ростока // Буков. мед. вісн.. - 2004. - 8, № 1. - С. 146-150. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.Вивчено вплив йодовмісних сполук - йодованої олії та трийодтироніну - на формування резервів вільних амінокислот у тканині печінки морських свинок. Установлено, що їх ефект залежить від дози. Введення йодованої олії в дозі 6 мкг йоду/кг маси стимулює зниження амінокислотних резервів через 4 год з суттєвою нормалізацією їх через 24 год на відміну від розбалансованої дії еквімолярних за йодом кількостей T3. Надвисокі дози йоду (60 мкг йоду/кг маси) у формі йодованої олії спричиняють накопичення резервів вільних амінокислот через 4 год зі значною нормалізацією їх у динаміці до 24 год на відміну від вираженого зростання пулів переважної більшості амінокислот під дією T3 через добу, як наслідок деструктивної дії суттєвого надлишку гормону. Індекс рубрикатора НБУВ: Р413.51-29
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж15712 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
|