Вороніна Л. М. Спроможність поліфенольного комплексу з винограду культурного запобігати негативній дії етанолу за умов емоційно-больового стресу в щурів / Л. М. Вороніна, К. В. Стрельченко, А. Л. Загайко // Буков. мед. вісн.. - 2005. - 9, № 2. - С. 47-49. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.Вивчено вплив поліфенольного комплексу "Еноант", одержаного з винограду культурного, на деякі показники метаболізму ліпідів у печінці та сироватці крові щурів у разі дії спирту. Встановлено, що еноант запобігає атерогенним змінам у вмісті ліпідів у сироватці крові та негативним змінам у метаболізмі ліпідів у печінці, спричинених уведенням етанолу за умов емоційно-больового стресу. Найбільш ефективною дозою еноанту є 0,7 мл/кг маси тіла. Індекс рубрикатора НБУВ: Р252.51 + Р64-29
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж15712 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|