РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000450302<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Скрипник А. В. 
Перспективи досягнення світових стандартів споживання м'яса в Україні / А. В. Скрипник, М. А. Родина, Л. В. Воловоденко // Пробл. економіки. - 2014. - № 1. - С. 95-102. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Проаналізовано можливі варіанти зростання рівня споживання м'ясопродуктів (яловичина, свинина, м'ясо птиці) протягом найближчих 6 років. Як базисний варіант розглядаються планові показники, що представлені Інститутом аграрної економіки та затверджені у "Стратегії розвитку аграрного сектору на період до 2020 року". На підставі часових рядів за споживанням м'ясопродуктів на інтервалі 2000 - 2012 рр. за допомогою методів економетричного аналізу побудовано прогноз споживання на 2020 р. Проведено порівняння одержаних показників з офіційними плановими показниками, на підставі яких зроблено висновок відносно необгрунтованості планових показників споживання яловичини, для досягнення яких повинно відбуватися щорічне 15 % зростання. Для уточнення рівня споживання м'ясопродуктів залежно від рівня доходів все населення було представлено у вигляді трьох груп: малозабезпечені (40 %), середньозабезпечені (30 %) та забезпечені (30 %), для кожної групи вирішувалася оптимізаційна задача максимізації калорійності корзини м'ясопродуктів, що споживається, за наявності бюджетних та виробничих (побудованих на прогнозі виробництва) обмежень. У результаті для кожної групи населення одержано оптимальні рішення, які суттєво відрізнялися складом та калорійністю. Крім того, показано, що для забезпечення цих продовольчих корзин потрібно довести обсяг імпорту яловичини до 210 тис. т, а не затребувані залишки свинини у обсязі 190 тис. т та м'яса птиці в обсязі 200 тис. т можуть бути експортовані за межі України.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421.511.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100602 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського