Коцюмбас Г. І. Гістологічна та морфометрична характеристика печінки щурів першого покоління, яким згодовували генетично модифіковану та традиційну сою / Г. І. Коцюмбас, І. М. Самсонюк // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2013. - Вип. 14, № 1/2. - С. 369-374. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.На сьогоднішній день 90 % усієї сої на ринку становить генно-модифікована соя, найпопулярнішою з них є з геном стійкості до гліфосату "Roundup Ready". Проте однієї думки щодо впливу цієї сої на організм немає - наукова спільнота ділиться на прибічників та противників ГМО. Експеримент, який проводився на базі Державного науково дослідного Інституту ветпрепаратів та кормових домішок, мав на меті вивчити вплив на органи і системи щурів генномодифікованої сої порівнюючи її з традиційним аналогом, під час довготривалого споживання (протягом 165 діб). Наведено результати гістологічних, морфологічних, морфометричних досліджень щурів першого покоління усіх трьох груп. Індекс рубрикатора НБУВ: П545.129 + П213.6-319.86
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|