Финенко Г. А. Скорость потребления пищи морскими планктонными копеподами (обзор) / Г. А. Финенко // Гидробиол. журн.. - 2001. - 37, № 1. - С. 10-22. - Библиогр.: 55 назв. - рус.Проаналізовано літературні дані стосовно швидкості споживання фітопланктону морськими планктонними копеподами in situ. З урахуванням добових раціонів і маси тіла Copepoda (32 види) складено алометричні рівняння в трьох температурних діапазонах: -1...+7, 8 - 15, 15 - 23 °С. Показано, що в природі раціон копепод зростає пропорційно концентрації фітопланктону і не виявляє ознак насиченості. Швидкість харчування in situ в лабораторних експериментах за температур 8 - 15 і 15 - 22 °С описано тими ж самими рівняннями за схожих умов. Індекс рубрикатора НБУВ: Е50*820*801.631.3 + Е60*820*801.631.3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29103 Пошук видання у каталогах НБУВ
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|