РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000474880<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Яцковська Н. Я. 
Біологічна цінність грибного порошку з біомаси вищого їстівного гриба гливи звичайної / Н. Я. Яцковська // Довкілля та здоров'я. - 2005. - № 3. - С. 36-39. - Бібліогр.: с. 39 - укp.

Біологічну цінність білкового компонента грибного порошку вищого їстівного гриба гливи звичайної встановили, використовуючи розрахункові методи, визначення впливу протеолітичних ферментів in vitro, а також комбінований метод вивчення анаболічної ефективності в експерименті in vivo на 11-ти групах білих щурів, що ростуть. Комплекс проведених досліджень свідчить про високу біологічну цінність продукту, який перевершує за вмістом білка інші рослини.

Биологическую ценность белкового компонента грибного порошка высшего съедобного гриба вешенки обыкновенной устанавливали, используя расчетные методы, определение атакуемости протеолитическими ферментами in vitro, а также комбинированный метод изучения анаболической эффективности в эксперименте in vivo на одиннадцати группах растущих белых крыс. Комплекс проведенных исследований свидетельствует о высокой биологической ценности исследуемого продукта, который превосходит по содержанию белка другие источники растительного происхождения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.813.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15205 Пошук видання у каталогах НБУВ 
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського