РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000477247<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Бойко Н. И. 
Инактивация молочнокислых бактерий комплексом высоковольтных импульсных воздействий и пищевая ценность обработанного таким способом молока / Н. И. Бойко, А. И. Божков, Н. Г. Мензянова, В. Л. Длубовская // Доп. НАН України. - 2002. - № 12. - С. 134-139. - Библиогр.: 7 назв. - рус.

The influence of the combination of high voltage pulse effects on the food value of the milk processed in this way is investigated. It is shown that milk processing by high voltage pulses with a field strength of 70 - 80 кV/cm during 0,5 s was accompanied by inactivation of lactate bacteria. This allows one to preserve such milk about 3 days at 17 <$E symbol Р>C and 10 days at 5 - 8 <$E symbol Р>C. Daily use of such milk during 2,5 months did not alter lipid metabolism in animal organism and the structure-functional properties of the membranes of the endoplasmic reticulum of liver cells.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22412/а Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського