РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000480152<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Карпець Ю. В. 
Роль активних форм кисню в підвищенні термостабільності антиоксидантних ферментів коренів пшениці після теплового загартування / Ю. В. Карпець, Ю. Є. Колупаєв, Л. І. Мусатенко // Доп. НАН України. - 2008. - № 12. - С. 136-140. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

The influence of short-term high-temperature hardening (42 <$E symbol Р>C, 1 min) of wheat plantlets on the activity and the thermostability of catalase and peroxidase has been studied. Hardening caused an increase of the activity and the thermostability of both enzymes. The pretreatments of plantlets with the inhibitor of protein biosynthesis, cycloheximide, or with the antioxidant, ionol, substantially levelled the stated changes. The conclusion about the role of the reactive oxygen species as signal intermediates and the induced protein biosynthesis in changes of the activity and the thermostability of antioxidative enzymes of plantlets after the heat hardening has been made.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212.1-264.13

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22412/а Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського