Соколов С. А. Наукове обгрунтування застосування високого тиску у процесах харчових виробництв : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.12 / С. А. Соколов; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2013. - 40 c. - укp.Обгрунтувано доцільність застосування високого тиску у процесах та обладнанні для обробки рідких і в'язкопластичних харчових продуктів. Доведено, що обробка тиском сприяє підвищенню якості харчових продуктів за одночасного збільшення строків зберігання та досягнення сучасних вимог безпеки. Розроблено оригінальні методики, прилади й автоматизовані дослідні комплекси з відповідним програмним забезпеченням, за допомогою яких одержано експериментальні дані, що лягли в основу розробки теоретичного підгрунтя процесів з використанням високого тиску. Визначено раціональні режими процесів обробки рідких і в'язкопластичних продуктів високим тиском, які надають можливість максимально зберігати корисні біологічні компоненти та комплекс фізіологічно активних і незамінних речовин оброблюваних продуктів за умов зниження витрат енергетичних і матеріальних ресурсів. Побудовано математичні моделі, що враховують явища теплопередачі й переносу маси та інактивацію шкідливих мікроорганізмів і цільових компонентів, яка відбувається під час обробки високим тиском. Розроблено нормативну документацію на процеси з використанням високого тиску та проектно-конструкторську документацію на обладнання для забезпечення розроблених процесів. Оцінено економічну ефективність науково-технічних розробок та здійснено заходи з упровадження ії у виробництво. Індекс рубрикатора НБУВ: Л815.3
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА399979 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|