Пасічний В. М. Теорія варіаційного моделювання якості м'ясних та м'ясомістких продуктів : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.04 / В. М. Пасічний; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2013. - 44 c. - укp.Обгрунтовано теорію варіаційного моделювання якості м'ясних та м'ясомістких продуктів та можливі напрями з її реалізації. Досліджено технологічні характеристики основної м'ясної сировини, курячого м'яса та субпродуктів за помірних умов нагрівання за наявності в системі харчових солей. Удосконалено прикладну програму проектування багатокомпонентних продуктів відповідно до сучасних теорій харчування. Доведено залежність між буферною ємністю, технологічними і реологічними характеристиками сировини, розчинів гідроколоїдів, модельних фаршів і паштетних мас, що дозволило розробити методи стабілізації якості продуктів, білкових стабілізаторів і емульсій, бурякового барвника за умов помірного і високотемпературного нагрівання. Розроблено технології комбінованих м'ясних та м'ясомістких продуктів, м'ясних та м'ясо-рослинних консервів, а також продуктів шкільного харчування, які пройшли клінічну експертизу. Індекс рубрикатора НБУВ: Л92-106
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА397489 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|