Кузьмін С. О. Вдосконалення режимів термозміцнення молольних куль з прокатного нагріву з метою підвищення якості та експуатаційної довговічності : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.16.01 / С. О. Кузьмін; ДВНЗ "Приазов. держ. техн. ун-т". - Маріуполь, 2013. - 20 c. - укp.Вирішено актуальне науково-технічне завдання формування оптимального мікроструктурного стану за перетином катаних молольних куль великого діаметра шляхом розробки нових режимів термозміцнення з метою підвищення якості й експлуатаційної довговічності виробів. Досліджено кінетику фазово-структурних перетворень аустеніту, особливості морфології та тонкої структури продуктів перетворення, вплив мікроструктури на абразивно-корозійну й ударно-абразивно-корозійну зносостійкість сталей М74, 75Г2С, 75ХГСМ, які використовуються для молольних куль. Вивчено типи мікроструктурних градієнтів, що формуються під час термозміцнення, та їх вплив на твердість і об'ємну зносостійкість куль. Показано, що з метою досягнення вимог 3-ї групи ДСТУ 3499 і максимального підвищення довговічності в кулях необхідно забезпечувати градієнти, до складу яких входить нижній бейнит, сформований за температур не вище 250 °С. Встановлено, що присутність в структурі 10 - 21 % залишкового аустеніту, що перетворюється в мартенсит в процесі зношування, забезпечує кулям підвищений рівень зносостійкості. Розроблено та впроваджено режими термозміцнення молольних куль діаметром 100 та 120 мм, що дозволило освоїти виробництво куль 3-ї групи ДСТУ 3499 зі сталей М74, 75Г2С, 75ХГСМ і збільшити експлуатаційну довговічність куль на 10 - 23 %. Індекс рубрикатора НБУВ: К222.043 + К500.133.2
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА397722 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|