Акмен В. О. Формування споживних властивостей дієтичних добавок з гемовим залізом для кондитерських виробів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / В. О. Акмен; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2013. - 22 c. - укp.Визначено чинники, які впливають на процес стабілізації гемового заліза у нових дієтичних домішках ред-, фіто-, калгем, відпрацьовано їх рецептурний склад і встановлено низку споживних властивостей, що притаманні домішкам. Досліджено показники якості та безпечності дієтичних домішок за різних умов і термінів зберігання. Виходячи із визначених властивостей дієтичних домішок фіто-, кал-, редгем, запропоновано напрями використання дієтичних домішок для збагачення кондитерських виробів. Визначено раціональну масову частку дієтичних домішок для введення у рецептуру фруктово-ягідних начинок та ірису тиражованого для формування якості виробів, збагачених гемовим залізом, масового споживання, лікувально-профілактичного та лікувального спрямування. Встановлено, що чинники технологічного процесу та компоненти рецептури не впливають значною мірою на співвідношення дво- та тривалентного гемового заліза в збагачених кондитерських виробах. Вивчено показники якості нових кондитерських виробів, збагачених гемовим залізом, і визначено гарантовані терміни їх зберігання. На нові продукти розроблено пакети нормативної документації. Проведено апробацію дієтичних домішок і нових кондитерських виробів у виробничих умовах. Наведено дані економічної ефективності впровадження нових видів кондитерських виробів у виробництво. Вдосконалено методику кулонометричного титрування для визначення антиоксидантної активності об'єктів дослідження, що дозволяє проводити дослідження у нефільтрованих водних екстрактах і сприяє здешевленню установки. Запропоновано нову розмірну величину - "Одиниця аскорбінової кислоти" - ОАК (моль/100 г) для кількісного визначення показника. Індекс рубрикатора НБУВ: Л868-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА400181 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|