Побережець В. І. Удосконалення технології плодово-ягідних медових вин підвищеної біологічної цінності : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.05 / В. І. Побережець; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2013. - 20 c. - укp.Вдосконалено технологію плодово-ягідних медових вин підвищеної біологічної цінності. Досліджено біохімічний склад меду з різних медоносів і встановлено вплив соняшникового меду на підвищення біологічної цінності плодово-ягідних вин. Проведено порівняльний аналіз фізико-хімічного складу яблучних і вишневих виноматеріалів, виброджених із додаванням цукру або меду та встановлено особливості в їх ароматичному комплексі. Встановлено наявність інтенсивного самоосвітлення після тихого бродіння медово-фруктових сусел. Вперше розроблено новий високоефективний метод визначення вмісту етилового спирту та загального екстракту в плодово-ягідних виноматеріалах і винах, що дозволяє проводити технологічні процеси в автоматичному режимі. Встановлено залежності зміни в'язкості, поверхневого натягу, питомої електропровідності від вмісту етилового спирту в процесі бродіння медово-фруктових сусел. Розроблено математичні моделі для визначення швидкості бродіння сусел і вмісту етилового спирту в довільний момент часу, перевірено моделі на адекватність. Доведено, що виміряні значення питомої електропровідності сприяють встановленню вмісту мінеральних сполук і зміни органічних кислот в процесі бродіння та зберігання виноматеріалів і вин. Індекс рубрикатора НБУВ: Л875
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА401672 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|