Калайда К. В. Формування та збереженість споживної цінності плодів актинідії та продуктів їхньої переробки : автореф. дис. ... канд. с.-г. наук : 06.01.15 / К. В. Калайда; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - К., 2013. - 21 c. - укp.Акцентовано увагу на актуальних питаннях формування якості плодів актинідії, умовах і способах їх зберігання для споживання у свіжому вигляді та хіміко-технологічній оцінці для визначення придатності до переробки, зокрема конфітюрів підвищеної біологічної цінності з використанням плодів актинідії. Визначено закономірності формування та накопичення технологічно важливих біологічно активних речовин у плодах актинідії залежно від погодних факторів, встановлено якісний склад органічних кислот плодів, вирощених в умовах Лісостепу України. Науково обгрунтовано та застосовано технологію зберігання плодів за різних умов і способів пакування з метою споживання їх у свіжому вигляді та переробки. Показано доцільність зберігання плодів актинідії за температури 0...+1 °С, упакованих у пакети з поліетиленової плівки. Проведено хіміко-технологічну оцінку плодів актинідії, вирощених в умовах Лісостепової зони України, підтверджено їх придатність до різних видів технологічної переробки. Вперше в Україні розроблено технологію конфітюрів з використанням плодів актинідії, що задовольняють добову потребу дорослої людини в незамінних інгредієнтах харчування. Доведено економічну ефективність зберігання та переробки плодів актинідії. Результати досліджень впроваджено у виробництво. Індекс рубрикатора НБУВ: П258.6-264.22 + Л961.6
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА401938 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|