Богомолова В. В. Удосконалення технології рибних консервів з застосуванням гідроколоїдів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.04 / В. В. Богомолова; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2013. - 18 c. - укp.Вперше теоретично й експериментально обгрунтовано доцільність використання гідроколоїдів у технології рибних консервів. Розроблено синергуючі суміші карагінану, камеді ксантану, камеді гуару, які забезпечують високі показники якості консервів впродовж тривалого терміну зберігання. На основі методів математичного моделювання встановлено ефективні співвідношення гідроколоїдів у сумішах і шляхом експериментальних досліджень визначено концентрації сумішей для різних видів рибних консервів. Встановлено закономірність зміни структурно-механічних властивостей фаршевих систем, желейних заливок і томатних соусів залежно від складу суміші гідроколоїдів. Науково обгрунтовано раціональні методи введення гідроколоїдів до заливок, соусів і фаршевих сумішей за виробництва різних видів рибних консервів. Набули подальшого розвитку дослідження фізико-хімічних властивостей модельних водних систем гідроколоїдів. Індекс рубрикатора НБУВ: Л964
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА402555 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|