Романченко С. В. Розробка технології напою кисломолочного для дитячого харчування : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.04 / С. В. Романченко; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2013. - 20 c. - укp.Науково обгрунтовано та розроблено технології напою кисломолочного (НКМ) для дитячого харчування з тривалим терміном зберігання та гіпоалергенним впливом з використанням заквасок мезофільних молочнокислих лактококів безпосереднього внесення, змішаних культур адаптованих до молока біфідобактерій і фізіологічно функціональних харчових інгредієнтів. Обгрунтовано раціональне співвідношення молока коров’ячого знежиреного та молока козиного знежиреного у складі молочної основи для виробництва молочних продуктів для дитячого харчування. Оптимізовано жирнокислотний склад збагаченої молочної основи для виробництва НКМ для дитячого харчування. Науково обгрунтовано раціональні масові частини вітамінів і мінералів у складі збагаченої молочної основи для виробництва продукту. Експериментально встановлено та науково обгрунтовано склад заквашувальних композицій для виробництва НКМ для дитячого харчування, технологічні параметри виробництва такого напою з подовженим терміном зберігання та гіпоалергенним впливом. Розроблено рецептури, нормативну документацію та технологію НКМ для дитячого харчування з подовженим терміном зберігання та гіпоалергенним впливом. Здійснено промислову апробацію розробленої технології, розраховано економічний ефект від її впровадження, проведено медико-біологічні дослідження продукту. Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.4
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА402811 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|