Вєтров Д. І. Удосконалення технології водопідготовки для приготування напоїв з чайної сировини : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.16 / Д. І. Вєтров; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2013. - 19 c. - укp.Вперше встановлено залежності між концентрацією у технологічній воді заліза загального, міді, солей загальної жорсткості, сухого залишку, хлору залишкового вільного та показника перманганатної окиснюваності й органолептичними показниками напоїв з чайної сировини; між концентрацією у технологічній воді заліза загального, міді, сухого залишку, хлору залишкового вільного та загальним вмістом поліфенольних речовин у напоях з чайної сировини; між концентрацією у технологічній воді хлору залишкового вільного та вмістом вітаміну С і кофеїну у напоях. Одержано регресійні рівняння, що описують ці залежності. Встановлено залежності між зазначеними вище показниками якості технологічної води та умовами експлуатації (температурою, тиском та витратами води) сорбційних фільтрів (на основі гранульованого та пресованого активованого вугілля зі шкарлупи кокосу) та комбінованих фільтрів (крім активованого вугілля містять матеріали для знезалізнення та пом’якшення води). Узагальнення досліджень подано у вигляді регресійних рівнянь, розроблено математичну модель та критерій оптимізації процесу кондиціювання технологічної води у фільтрі із комбінованим картриджем, які дозволяють визначати раціональні (з точки зору якості напоїв) технологічні режими проведення означеного процесу в залежності від якості вихідної води. Індекс рубрикатора НБУВ: Л991.6-38
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА402626 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|