Йовбак У. С. Розроблення напівфабрикатів драглеподібної структури для борошняних кондитерських виробів з використанням пектиновмісної овочевої сировини : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.01 / У. С. Йовбак; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2013. - 20 c. - укp.Дослідження присвячено розробленню технологій напівфабрикатів драглеподібної структури підвищеної харчової цінності з використанням пектиновмісної морквяної, гарбузової та яблучної сировини та полісахаридних комплексів. Встановлено та оптимізовано вплив технологічних факторів на формування структури драглеподібних начинок на основі гідролізованих морквяного, морквяно-яблучного та гарбузового пюре та желейної глазурі на основі морквяного пектиновмісного соку з застосуванням комбінацій драглеутворювачів - НМ, LM, LMA пектинів і модифікованого крохмалю. Науково обгрунтовано та експериментально підтверджено механізм утворення змішаних гелів у процесі формування структури термостабільних начинок з термозворотніми та тиксотропними властивостями: на основі морквяного і морквяно-яблучного пектиновмісних пюре завдяки комбінованої взаємодії НМ і LMA пектинів та модифікованого крохмалю, на основі гарбузового пюре завдяки комбінованої взаємодії НМ і LМА пектинів, желейної глазурі на основі морквяного соку завдяки комбінованої взаємодії НМ і LМ пектинів. Проведено апробацію за умов промисловості та обгрунтовано соціально-економічну ефективність нових напівфабрикатів драглеподібної структури, доведено підвищення в них вмісту біологічно активних речовин: вітамінів, мінеральних речовин. Індекс рубрикатора НБУВ: Л865-3 + Л994
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА403055 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|