РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000488244<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Кирильченко М. В. 
Розробка технології плодово-ягідних соусів з використанням соків чорної смородини та порічок червоних : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.16 / М. В. Кирильченко; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк, 2013. - 19 c. - укp.

Обгрунтовано та розроблено технології плодово-ягідних соусів (ПЯС) з використанням соків чорної смородини та порічок червоних. Обгрунтовано доцільність використання у технології ПЯС соків з чорної смородини та порічок червоних. Доведено доцільність застосування комплексу ферментних препаратів пектолітичної та целюлолітичної дії під час попередньої обробк мезги ягід чорної смородини та порічок червоних для підвищення виходу соку та максимального переходу у сік біологічно активного комплексу ягід. Розроблено на основі вітчизняних ферментних препаратів (Пектофоетидин Г20х та Целотерин ГЗх) мультиензимну композицію. Визначено параметри ферментолізу мезги під час отримання соків з чорної смородини та порічок червоних з підвищеним вмістом фенольних, ароматотвірних та мінеральних речовин. Досліджено особливості хімічного складу соків з ягід та плодів бананів і встановлено доцільність композиційного поєднання в рецептурі соусів соків - джерела біологічно активних речовин та бананового пюре - основи для ПЯС. Доведено позитивний вплив бананового пюре на формування консистенції соусів з мінімальним використанням структуроутворювача. Розроблено технологію ПЯС з використанням соків чорної смородини та порічок червоних, визначено їх якісні показники, обгрунтовано умови та терміни зберігання. Наведено ієрархічну структуру показників якості ПЯС. Виконано комплексне оцінювання їх якості. Запропоновано технологію похідних ПЯС і рекомендації щодо використання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.6-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА403068 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського