РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000488441<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Пасічник І. О. 
Наукове обгрунтування використання сучасних сортів хмелю в хлібопеченні : автореф. дис. ... канд. с.-г. наук : 06.01.15 / І. О. Пасічник; КМ України, Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - К., 2013. - 21 c. - укp.

Запропоновано результати досліджень господарсько-технологічної придатності сучасних сортів хмелю до використання у хлібопеченні. Наведено рекомендовані терміни збирання шишок хмелю сорту Гайдамацький для подальшого використання в хлібопеченні. Встановлено залежність між вмістом біологічно-активних компонентів та погодними умовами. Визначено вплив процесу зберігання на втрати альфа-кислот, загальних поліфенолів та ефірної олії. Встановлено оптимальне накопичення гірких та поліфенольних сполук у хмельовому екстракті під час приготування та визначено середній вихід (61,3 %) гірких речовин у ньому. Встановлено оптимальну концентрацію гірких речовин та поліфенольних сполук, яка пригнічує розвиток сторонньої мікрофлори хліба. Розроблено об'єктивні критерії хіміко-технологічного оцінювання сучасних сортів хмелю до придатності їх використання в хлібопеченні. Розроблено формулу, яка дозволяє нормовано вносити хміль у хліб. Обгрунтовано соціальне значення впровадження запропонованих сортів хмелю у хлібопеченні, що полягає у покращанні його смакових і фізико-хімічних показників та наданні йому профілактично-оздоровчого спрямування.


Індекс рубрикатора НБУВ: П259-36 + Л83-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА403314 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського