Бабік Н. П. Селекційно-генетичні та біологічні особливості формування м'ясної продуктивності молодняку порід лімузин та волинської м'ясної в умовах Прикарпаття : автореф. дис. ... канд. с.-г. наук : 06.02.01 / Н. П. Бабік; Львів. нац. ун-т вет. медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. - Л., 2013. - 20 c. - укp.Викладено результати порівняльного комплексного вивчення динаміки живої маси, екстер'єрних особливостей, м'ясної продуктивності, росту внутрішніх органів і шкіри, хімічного складу м'яса, внутрішніх органів і язика, біоконверсії корму, морфологічних і біохімічних показників крові та показників природної резистентності, морфометричних і цитокаріотипових показників тканин внутрішніх органів та найдовшого м'яза спини, економічної ефективності розведення тварин порід лімузин і волинської м'ясної за умов Прикарпаття. Розглянуто генетичну структуру цих порід за умов використання молекулярно-генетичних маркерів. Встановлено, що бугайці породи лімузин переважали ровесників волинської м'ясної породи за середньодобовими приростами, промірами статей тіла та забійними показниками, а тварини волинської м'ясної породи, в свою чергу, переважали лімузинів за відсотковим виходом їстівної частини туші (м'ясо + жир), м'ясо-кістковим співвідношенням, індексами м'ясності та м'язової тканини, виходом м'яса 1-го сорту та показниками природної резистентності. Однак, в обох порід найвищий прибуток було одержано від реалізації 15-місячних бугайців. Індекс рубрикатора НБУВ: П60-312
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА403554 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|