РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000490127<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Кравченко Н. В. 
Технологія напівфабрикату для солодких страв на основі знежиреного молока та кореня солодки : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.16 / Н. В. Кравченко; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк, 2014. - 20 c. - укp.

Вперше визначено й оптимізовано вплив технологічних факторів, а саме pH середовища та температури, на функціонально-технологічні властивості екстрактів кореня солодки. Доведено підвищення піноутворювальних властивостей знежиреного молока за умови додавання екстракту кореня солодки (ЕКС), що може бути використано в технологіях солодких страв. Обгрунтовано технологічні параметри одержання напівфабрикату на основі знежиреного молока (НЗМ) ЕКС. Теоретично обгрунтовано та досліджено підвищення піноутворювальної здатності та стійкості піни в харчових системах за умови заміни яєчного білка на НЗМЕКС у рецептурах самбуків, кремів, суфле, збитих десертів. Розроблено асортимент солодких страв на основі НЗМЕКС, обгрунтовано та визначено технологічні параметри та режими їх виробництва. Одержано комплекс даних, що характеризує якість страв, розроблених із використанням НЗМЕКС. Доведено, що використання НЗМ та ЕКС у технологіях солодких виробів підвищує їх харчову та біологічну цінність. Вдосконалено режими та параметри екстрагування сапонінів із рослинної сировини; спосіб і параметри сушіння харчових систем на основі знежиреного молока, які дозволяють максимально зберегти смакові властивості та поживні речовини вихідної сировини; технології солодких страв із пінною структурою з використанням НЗМЕКС. Набуло подальшого розвитку наукове обгрунтування технологій солодких страв із пінною структурою.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л994 + Л991.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА405812 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського