РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000490849<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Дубініна А. А. 
Наукове обгрунтування формування споживних властивостей фортифікованих паст із фруктів та овочів : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.15 / А. А. Дубініна; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2014. - 42 c. - укp.

Комплексно досліджено за показниками якості 109 сортів поширених в Україні 10-ти овочевих культур. Виявлено пріоритетні сорти, створені на основі стратегії біофортифікації рослинної сировини. Встановлено видову, сортову та морфологічну специфічність накопичення контамінантів овочами. Розроблено комплексну наукову класифікацію овочів. Установлено механізм дії антиоксидантного комплексу листя вишні та чорної смородини на каротиноїдний комплекс овочів. Запропоновано способи стабілізації кольору овочів, встановлено закономірності змін кольорових характеристик фруктів і овочів під час їх переробки, одержано математичні моделі, які визначають вибір критеріїв якості. Розроблено номенклатуру споживних властивостей і показників якості фортифікованих паст із фруктів і овочів. Проведено товарознавчі дослідження нових продуктів, виявлено високі антиоксидантні та радіопротекторні властивості. Науково обгрунтовано склад полімерної плівки на основі хітозану та відвару деревію. Розроблено новий комбінований пакувальний матеріал на основі картону, на який нанесено три шари хітозанової плівки та три шари воскового покриття. Досліджено товарознавчі характеристики нового паковання, розроблено його раціональну форму. Вивчено зміни показників якості фортифікованих паст із фруктів та овочів у процесі зберігання. Установлено гарантовані терміни зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9 + Л91-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА406652 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського