РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000492371<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Волошин Р. В. 
Вміст продуктів пероксидації та жирнокислотний склад ліпідів у скелетних м'язах і печінці курчат-бройлерів залежно від технології зберігання та кількості токоферолу в раціоні : автореф. дис. ... канд. вет. наук : 03.00.04 / Р. В. Волошин; НААН, Ін-т біології тварин. - Л., 2012. - 16 c. - укp.

Вперше встановлено дозозалежне зростання вмісту вітаміну E та зменшення продуктів пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ) у грудних м'язах, м'язах стегна та печінці курчат-бройлерів у разі збільшення кількості токоферолу в раціоні від 10 до 160 мг/кг комбікорму. Виявлено підвищення вмісту фосфоліпідів і арахідонової кислоти в загальних ліпідах у м'ясі та печінці курчат-бройлерів у разі збільшення кількості токоферолу в комбікормі. Відзначено, що зберігання м'яса та печінки курчат-бройлерів упродовж 6-ти міс у замороженому стані спричиняє зменшення в продуктах кількості вітаміну E, однак, суттєво не впливає на вміст продуктів ПОЛ, окремих класів ліпідів і поліненасичених жирних кислот у загальних ліпідах. Встановлено, що умови вирощування, технології зберігання та обробки м'яса курчат-бройлерів впливають на інтенсивність процесів ПОЛ, вітамінів A і E.


Індекс рубрикатора НБУВ: П682-451.22 + П682-273.906

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА389117 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського