Волошин Р. В. Вміст продуктів пероксидації та жирнокислотний склад ліпідів у скелетних м'язах і печінці курчат-бройлерів залежно від технології зберігання та кількості токоферолу в раціоні : автореф. дис. ... канд. вет. наук : 03.00.04 / Р. В. Волошин; НААН, Ін-т біології тварин. - Л., 2012. - 16 c. - укp.Вперше встановлено дозозалежне зростання вмісту вітаміну E та зменшення продуктів пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ) у грудних м'язах, м'язах стегна та печінці курчат-бройлерів у разі збільшення кількості токоферолу в раціоні від 10 до 160 мг/кг комбікорму. Виявлено підвищення вмісту фосфоліпідів і арахідонової кислоти в загальних ліпідах у м'ясі та печінці курчат-бройлерів у разі збільшення кількості токоферолу в комбікормі. Відзначено, що зберігання м'яса та печінки курчат-бройлерів упродовж 6-ти міс у замороженому стані спричиняє зменшення в продуктах кількості вітаміну E, однак, суттєво не впливає на вміст продуктів ПОЛ, окремих класів ліпідів і поліненасичених жирних кислот у загальних ліпідах. Встановлено, що умови вирощування, технології зберігання та обробки м'яса курчат-бройлерів впливають на інтенсивність процесів ПОЛ, вітамінів A і E. Індекс рубрикатора НБУВ: П682-451.22 + П682-273.906
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА389117 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|