Капліна Т. В. Наукове обгрунтування та розробка технології харчових продуктів з використанням сировини, обробленої фізичними методами : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.16 / Т. В. Капліна; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2012. - 33 c. - укp.Теоретично обгрунтовано й експериментально підтверджено механізми дії вихрового шару феромагнітних частинок (ВШФЧ) на оброблювану сировину, які проявляються в магнітних (прискорення хімічних і біохімічних реакцій унаслідок магнітно-польового ефекту) і немагнітних ефектах (за рахунок зіткнень феромагнітних частинок їх кінетична енергія перетворюється в механічну роботу з руйнування твердих часток матеріалу, що обробляється). Оптимізовано режими й основні технологічні параметри обробки у ВШФЧ порошкоподібної, рідкої сировини. Встановлено залежності змін властивостей сировини, окремих її компонентів і зменшення кількості мікроорганізмів. Сформульовано наукові принципи технологій борошняних кондитерських, хлібобулочних виробів і соусів емульсійного типу. Доведено високу безпечність для людини обробки сировини у ВШФЧ. Проведено комплекс заходів з упровадження розробок технологій у закладах ресторанного господарства та харчової промисловості України. Показано соціально-економічну ефективність виробництва харчових продуктів з сировини, обробленої у ВШФЧ. Індекс рубрикатора НБУВ: Л815.3
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА388656 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|