РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000492580<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Капліна Т. В. 
Наукове обгрунтування та розробка технології харчових продуктів з використанням сировини, обробленої фізичними методами : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.16 / Т. В. Капліна; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2012. - 33 c. - укp.

Теоретично обгрунтовано й експериментально підтверджено механізми дії вихрового шару феромагнітних частинок (ВШФЧ) на оброблювану сировину, які проявляються в магнітних (прискорення хімічних і біохімічних реакцій унаслідок магнітно-польового ефекту) і немагнітних ефектах (за рахунок зіткнень феромагнітних частинок їх кінетична енергія перетворюється в механічну роботу з руйнування твердих часток матеріалу, що обробляється). Оптимізовано режими й основні технологічні параметри обробки у ВШФЧ порошкоподібної, рідкої сировини. Встановлено залежності змін властивостей сировини, окремих її компонентів і зменшення кількості мікроорганізмів. Сформульовано наукові принципи технологій борошняних кондитерських, хлібобулочних виробів і соусів емульсійного типу. Доведено високу безпечність для людини обробки сировини у ВШФЧ. Проведено комплекс заходів з упровадження розробок технологій у закладах ресторанного господарства та харчової промисловості України. Показано соціально-економічну ефективність виробництва харчових продуктів з сировини, обробленої у ВШФЧ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л815.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА388656 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського