Капустян А. І. Технологія протеаз, іммобілізованих в хітозан-пектиновий комплекс : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 03.00.20 / А. І. Капустян; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2012. - 19 c. - укp.Обгрунтовано доцільність використання інтерполіелектролітного комплексу (ІПЕК) хітозан-пектин як матриці для іммобілізації протеаз. Вперше одержано потрійні ІПЕК з протеолітичною активністю пектин-трипсин-хітозан і пектин-хімотрипсин-хітозан, визначено оптимальні параметри іммобілізації протеаз. Надано характеристику їх фізико-хімічних властивостей і медико-біологічну оцінку. Розроблено спосіб іммобілізації протеаз шляхом включення до поліелектролітних мікрокапсул, одержаних шляхом почергової адсорбції, хітозану та пектину на неорганічній матриці. Визначено умови іммобілізації трипсину та хімотрипсину в мікрокапсули. Розроблено технологію дієтичних добавок - протеаз, іммобілізованих в ІПЕК хітозан-пектин. Індекс рубрикатора НБУВ: Л987
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА388655 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|