Мисенко О. О. Продуктивність та м'ясо-сальні якості свиней при згодовуванні ферментної композиції МЕК-БТУ-5 : автореф. дис. ... канд. с.-г. наук : 06.02.02 / О. О. Мисенко; Львів. нац. ун-т вет. медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицького. - Л., 2012. - 20 с. - укp.Викладено теоретичний та експериментальний матеріал з використання нового ферментного препарату в годівлі свиней різних вікових груп. Встановлено оптимальну дозу згодовування мультиензимної композиції МЕК-БТУ-5 та вивчено її вплив на продуктивність, якість м'яса, перетравність поживних речовин корму, стан внутрішніх органів, обмін речовин у молодняку свиней. Встановлено, що використання досліджуваної мультиензимної композиції МЕК-БТУ-5 в годівлі молодняку свиней в кількості 0,3 - 0,5 кг на 1 т зерносуміші позитивно впливає на їх продуктивність. Поданий препарат підвищує середньодобові прирости на 8,9 - 21,25 %, також спостерігається збільшення забійних показників. Дослідженнями показано, що препарат підвищує засвоєння азоту у тілі тварин, а також збільшуються коефіцієнти перетравності поживних речовин корму (суха речовина, органічна речовина, клітковина, протеїн, жир та БЕР). Не встановлено негативного впливу на якість м'яса та гематологічні показники. Індекс рубрикатора НБУВ: П65-451.2
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА394949 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|