Туз Н. Ф. Удосконалення технології мармеладу желейного з використанням кріас-порошків рослинного походження : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.01 / Н. Ф. Туз; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2012. - 20 с. - укp.Увагу приділено актуальному для харчової промисловості завданню вдосконалення технології желейного мармеладу шляхом використання дрібнодисперсних порошків різних кольорів (з каротиновмісної, хлорофіловмісної й антоціанової рослинної сировини), одержаних за допомогою кріогенного подрібнення, що дозволяє виробляти продукцію високої якості з максимальним збереженням біологічно активних речовин, з яскравим натуральним кольором, зменшеною витратою драглеутворювача та лимонної кислоти, повним виключенням з рецептури мармеладу барвників та ароматизаторів. Встановлено вплив екстрактів кріас-порошків на функціональні властивості драглів агару. Визначено раціональні концентрації кріас-порошків і вдосконалено технологію традиційного мармеладу. Досліджено основні показники якості мармеладу желейного з екстрактами кріас-порошків та визначено біологічну цінність готових виробів. Надано інтегральну оцінку якості нової продукції, розраховано економічну ефективність виробництва. Індекс рубрикатора НБУВ: Л861.22-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА394615 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|