Капетула С. М. Кінетика екстрагування олії із насіння амаранту в мікрохвильовому полі : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 / С. М. Капетула; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2012. - 19 с. - укp.Увагу приділено дослідженню кінетики процесу екстрагування олії з рослинної сировини під дією електромагнітного поля. Описано гідродинамічні та масообмінні характеристики процесу за умов підводу імпульсного електромагнітного поля. Показано, що основним фактором інтенсифікації є виникнення потужного механізму перенесення - бародифузії, що з'являється за умов підводу мікрохвильового поля за рахунок локального перегріву рідини в середині капілярів. На основі експериментального моделювання визначено умови фазових рівноваг в системі тверде тіло - рідина, залежності коефіцієнту масовіддачі. Експериментально досліджено та проаналізовано вплив режимних параметрів на кінетику процесу екстрагування. Встановлено методи та режими процесу екстрагування з використанням мікрохвильового інтенсифікатора. Одержано експериментальні результати, які подано в узагальнювальному виді у формі критеріального рівняння залежності числа Шервуда (Sh) від чисел Шмідга (Sc), енергетичної дії (Bu) і безрозмірного параметричного комплексу (Г), який враховує значення гідромодуля. Розроблено методику розрахунку екстрактору для одержання олій з рослинної сировини. Запропоновано інженерну методику розрахунку екстрактора з електромагнітним інтенсифікатором. На основі експериментальних досліджень розроблено технологічну схему процесу екстрагування олії під впливом мікрохвильового поля. Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.122/129
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА395295 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|