Шаповалова Н. П. Формування споживних властивостей пастильних кондитерських виробів підвищеної біологічної цінності : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / Н. П. Шаповалова; МОНМС України, Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2012. - 20 c. - укp.Вивчено формування споживних властивостей пастильних кондитерських виробів підвищеної біологічної цінності з використанням принципово нової для цих виробів сировини. Розроблено рецептури зефіру та лукуму. Доведено ефективність і доцільність використання вітчизняної домішки "Ламідан" - продукту із морських водоростей та цикорлакту в нових рецептурах пастильних виробів. Відзначено підвищення вмісту білків, незамінних амінокислот, мінеральних речовин, вітамінів групи В та Р-активних речовин з одночасним зниженням енергетичної цінності виробів за рахунок зменшення вмісту в них сахарози. Визначено закономірності змін якості нових пастильних виробів, зокрема їх черствіння, залежно від введених домішок і способу пакування. Обгрунтовано продовження гарантованого терміну зберігання від 1 до 3 міс. Індекс рубрикатора НБУВ: Л861.3
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА395915 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|