Кошицька Н. А. Вплив елементів технології сушіння і зберігання на якісні показники насіння ріпаку для промислового переробляння : автореф. дис. ... канд. с.-г. наук : 06.01.15 / Н. А. Кошицька; КМ України, Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - Київ, 2014. - 21 c. - укp.Удосконалено температуру та тривалість сушіння насіння ріпаку призначеного для переробляння на олію, залежно від вологості насіння (9,8 - 10,5 %, 10,5 - 13,5; 14,0 - 17,8; 18,0 - 21,5 %) і особливостей сортів. Вперше досліджено збереженість насіння безерукового та низькоглюкозинолатного ріпаку ярих сортів Магнат, Добробут та озимих Аліот, Чемпіон України за початкової вологості 7,5 - 9,8 %, 10,5 - 13,5; 14,0 - 17,8 %, за різних умов зберігання як сировини для виробництва олії. Встановлено збереженість знеособленого насіння ріпаку з вологістю 7 % у насипі висотою 3 м та терміном зберігання шість місяців, за нерегульованих умов зерносховища. Обгрунтовано економічну ефективність режимів сушіння насіння ріпаку за виробничих умов на зерносушарці ДСП - 32от і встановлено, що за рахунок їх застосування зростає рівень рентабельності на 12,4 - 13,0 %. Індекс рубрикатора НБУВ: П214.16-485 + Л782.127
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА409041 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|