Рибалка О. І. Генетичні та селекційні критерії створення сортів зернових культур спирто-дистилятного напряму технологічного використання зерна / О. І. Рибалка, М. В. Червоніс, Б. В. Моргун, В. М. Починок, С. С. Поліщук // Физиология и биохимия культур. растений. - 2013. - 45, № 1. - С. 3-19Фізіологія та біохімія культур. рослин. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.Досліджено 470 сортів і селекційних ліній зернових культур пшениці, тритикале, кукурудзи, сорго, проса, ячменю за ознакою ефективності трансформації крохмалю зерна в етанол. Найвищу ефективність трансформації спостережено у зразків пшениці, кукурудзи, голозерного ячменю ваксі (гени Wx) та екстрам'якозерної пшениці (ген Ha). Запропоновано генетичні та селекційні критерії оцінки ферментабільності зерна при створенні сортів зернових культур спирто-дистилятного напряму технологічного використання. Як найперспективнішу головну біоенергетичну культуру в Україні розглянуто тритикале. Індекс рубрикатора НБУВ: П212.1-31
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж61831 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|