РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000510111<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Аблєєв О. Г. 
Механізм процесу переробки та утилізації токсичних компонентів азотнокислих окисників. Термодинамічне обгрунтування / О. Г. Аблєєв, С. В. Вакал, С. Б. Большаніна // Хім. пром-сть України. - 2014. - № 2. - С. 9-13. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Проведені термодинамічні дослідження надали можливість теоретично обгрунтувати розроблення екологічно безпечної технології утилізації азотнокислих окисників з максимально ефективним використанням цінних складових, що містяться в цьому відході. На підставі рішення інтегральних рівнянь температурних залежностей термодинамічних функцій встановлено тенденцію їх зміни за умов експерименту. Проведені теоретичні розрахунки обмежили коло реакцій, що перебігають під час утилізації. Теплові ефекти реакцій, визначені експериментально, дозволили виділити найбільш ймовірні реакції. Це реакції карбаміду з NO, NО2, реакція дисоціації нітроген тетраоксиду на діоксид та реакція NO2 з водою з утворенням нітратної кислоти. Проведений аналіз сприяє встановленню механізму реакції в системі окисник - карбамід, що складається з ряду послідовних та паралельних процесів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л100.94

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14738 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського