РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000510801<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Карпик Г. В. 
Удосконалення технології макаронних виробів, збагачених харчовими волокнами : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.01 / Г. В. Карпик; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2014. - 20 c. - укp.

Досліджено хімічний склад, фізико-хімічні показники та технологічні властивості цільнозернового борошна та висівок як сировини для виробництва макаронних виробів (МВ). Обгрунтовано доцільність їх використання та раціональне дозування висівок для збагачення МВ харчовими волокнами. Вивчено вплив цієї сировини на якість МВ. Вивчено вплив висівок і цільнозернового борошна на форми зв'язку вологи в макаронному тісті. Встановлено, що їх використання сприяє збільшенню вологи макро- та мікрокапілярів, осмотично зв'язаної вологи та зменшенню вологи адсорбційно зв'язаної. Досліджено процеси сорбції-десорбції вологи МВ. Доведено зростання сорбційної здатності МВ зі збільшеним вмістом харчових волокон. Показано, що збільшення загальної кількості адсорбованої води відбувається за рахунок збільшення вологи моно- та полімолекулярної адсорбції, а зростанню гігроскопічності МВ сприяє збільшення сорбційного об'єму пор, їх питомої поверхні та зменшення середнього діаметра пор. Обгрунтовано параметри приготування тіста та режими сушіння виробів. Одержано дані про харчову цінність МВ з висівками та з цільнозернового борошна. Вивчено зміни показників якості таких виробів під час зберігання, рекомендовано терміни їх зберігання. Розроблено апаратурно-технологічну схему та нормативну документацію на МВ, збагачені харчовими волокнами цільнозернового борошна та висівок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л839

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА409313 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського