Крутько І. Г. Вплив антиоксидантів - донорів водню - на термостабільність пекокомпозиту / І. Г. Крутько, В. Ю. Каулін, К. Б. Явір, К. О. Сацюк // Наук. пр. Донец. нац. техн. ун-ту. Сер. Хімія і хім. технологія. - 2014. - Вип. 2. - С. 163-172. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.Зазначено, що кам'яновугільний пек - унікальний продукт, що має набір властивостей, притаманний полімерам. Модифікація кам'яновугільного пеку полівінілхлоридом надала можливість одержати новий композиційний матеріал - пекокомпозит, на основі якого можна одержувати різні конструкційні вироби. У проуесі одержання та переробки пекокомпозиту за умов підвищених температур відбувається його старіння. Для інгібування термоокислювальних процесів у пекокомпозиті обрано антиоксиданти: ірганокс-1010 і меламін. Дослідження показали, що домішка ірганоксу інтенсифікує процеси розкладання пекокомпозита. Меламін практично не впливає на втрату маси пекокомпозиту. Однак відхилення втрати маси від адитивності в бік зменшення вказує на те, що в системі протікають термохімічні перетворення. Використання ірганоксу в комплексі з меламіном показало, що найменша втрата маси пекокомпозиту відбувається за вмісту меламіну - 2 %, ірганоксу - 4 %. Таким чином, суміш антиоксидантів меламіну та ірганоксу за оптимального співвідношення уповільнює швидкість реакцій деструкції, які супроводжуються утворенням низькомолекулярних сполук. Індекс рубрикатора НБУВ: Л719.2
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69802 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|