Решетілов Ю. І. Особливості лікувального харчування хворих на артеріальну гіпертензію / Ю. І. Решетілов, Т. В. Богослав, Л. П. Кузнєцова // Гастроентерологія : зб. наук. пр.. - 2014. - Вип. 3. - С. 84-88. - Бібліогр.: 26 назв. - укp.Зазначено, що незважаючи на розробку превентивних і лікувальних заходів, стандартів ведення хворих, артеріальна гіпертензія (АГ) залишається одним із найбільш поширених хронічних захворювань людини. За даними офіційної статистики Міністерства охорони здоров'я України на 1 січня 2011 р., 32,2 % дорослого населення країни страждають на АГ. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, профілактика, спрямована на зміну способу життя, є універсальною "вакциною" протии АГ, а застосування немедикаментозних заходів сприяє зменшенню її нових випадків на 50 %. Викладено основні дієтологічні рекомендації для хворих на АГ, їх обгрунтованість з урахуванням патогенетичних аспектів формування АГ і розвитку атеросклеротичних змін з метою підвищення якості медикаментозного лікування, профілактики кардіоваскулярних ускладнень. Індекс рубрикатора НБУВ: Р410.030-51
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж63141 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|