Іскра Р. Я. Процеси перекисного окиснення ліпідів і системи антиоксидантного захисту в тканинах щурів за впливу різних рівнів дієтичного хрому (III) / Р. Я. Іскра, І. Я. Максимович, О. М. Бучко, Н. О. Салига, О. З. Сварчевська // Експерим. та клініч. фізіологія і біохімія. - 2013. - № 1. - С. 30-35. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.Проведены исследования для оценки влияния отдельных доз диетического хрома (III) (0, 70, 140 мкг Cr/л) в форме хлорида хрома на процессы перекисного окисления липидов и активность ферментов антиоксидантной защиты. Установлено, что при отсутствии хрома (0 Cr/л) в рационе у исследуемых крыс повышается уровень гидроперекисей липидов во всех тканях, за исключением селезенки, также тиобарбитуратнокислотно-активных продуктов, за исключением тканей мозга и почек. Отсутствие хрома в рационе сопровождается тканевидовым изменением активности ферментов антиоксидантной защиты и концентрации восстановленного глутатиона. Індекс рубрикатора НБУВ: Е60*723.4-641.9:Г126.31
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж16160 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|