Дармограй Л. М. Дослідження розчинності протеїну кормів різного походження та вмісту біологічно активних речовин в умовах in vitro / Л. М. Дармограй // Біологія тварин. - 2014. - 16, № 3. - С. 29-32. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.Проведено порівняльні дослідження розчинності протеїну кормів за умов in vitro різного походження: зерно пшениці, зерно сої, шроти соняшнику, глютен, а також насіння галеги, листочки галеги, сіно галеги, яке було заготовлене у фазі бутонізації та початку цвітіння. Встановлено значний вплив виду корму на ступінь розчинності протеїну. Згідно з проведеними дослідженнями виявлено, що розчинність протеїну досліджуваних кормів знаходиться в межах 7,4 - 69,0 %. Найвищий показник розчинності протеїну був у шроті соняшнику (69,0 %), а найнижчий досліджуваний показник встановлено у глютені (7,4 %). Показник розчинності протеїну насіння галеги становить 50,0 %, у листосточках галеги - 40,0 %, сіна - 37,0 % від його загальної кількості. Результати досліджень вказують, що глютен відноситься до кормів з низьким рівнем розчинності, протеїн Galega orientalis (La) - із середнім, а соя і шроти соняшнику - із високим ступенем розчинності протеїну. Досліжено якісну оцінку вмісту біологічно активних речовин в органах рослин Galega orientalis (La). Виявлено високий вміст флавоноїдів і сапонінів у розеткових листках, а також аскорбінової кислоти в органах цієї рослини і пелюстках. Високий вміст дубильних речовин встановлено у пелюстках Galega orientalis (La). У коренях досліджуваної рослини міститься високий вміст кумаринів і водорозчинних поліцукрів. Фітохімічне дослідження органів рослини Galega orientalis (La) вказує на відсутність у ній серцевих глікозидів і антраглікозидів. Окреслено перспективи подальших досліджень цієї проблеми. Індекс рубрикатора НБУВ: П545.112
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж23570 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|