Бугера І. Заквашувальні композиції на основі мезофільних молочнокислих бактерій для простокваші / І. Бугера, Н. Кігель // Ukr. Food J.. - 2013. - 2, № 1. - С. 32-36. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.Зазначено, що в Україні практично не виробляються кисломолочні продукти на основі мезофільних молочнокислих бактерій. Це пов'язано з відсутністю сучасних вітчизняних заквашувальних препаратів. І тому постає задача проведення наукових досліджень з метою створення ефективних заквасок, що забезпечували б характерні для простокваші ознаки. Створено 12 заквашувальних композицій на основі мезофільних лактококів та штаму-антагоністу L. casei 3302. Вибір бактеріальних композицій проведено за органолептичними, фізико-хімічними показниками та за кількістю накопиченого діацетилу в сквашених зразках. За результатами досліджень відібрано, як перспективні для виробництва простокваші, 3 заквашувальні композиції на основі лактококів і 3 варіанти заквасок з L. casei. Ці композиції можна використовувати як ротаційні варіанти у виробництві простокваші. Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.06
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|